Pengumuman

Makluman kepada pelajar:

Perhatian kepada para pelajar MRSM Tun Ghafar Baba, jika ingin melihat keputusan peperiksaan bagi tahun sebelum ini, sila klik ke menu Change Term untuk menukar tahun/ sesi persekolahan yang dikehendaki terlebih dahulu. 

MRSM Tun Ghafar Baba tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang masalah,  kerosakan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat dalam laman web ini.

Aktiviti Maktab

TARIKH

AKTIVITI

04 OKTOBER

Formal Dinner F5

08 OKTOBER

Majlis Apresiasi HR

11 OKTOBER

Cuti TYT Melaka

19 OKTOBER

Majlis Graduasi

26 OKTOBER

SPA 8 T4: SEJ / MM T5

29 OKTOBER

Peperiksaan Semester 2


 :: MAKLUMAN KEPADA PELAJAR TINGKATAN 5 2019 MRSM TUN GHAFAR BABA :: 

Keputusan SPMRSM 2019 telah boleh dilayari dalam portal. Sila login menggunakan user ID dan kata laluan masing-masing untuk melihat keputusan anda. 


:: PLANNER MAKTAB 2019 MRSM TUN GHAFAR BABA :: 

Berikut adalah Planner maktab untuk rujukan pihak ibu bapa / penjaga pelajar MRSM Tun Ghafar Baba. Sila klik pada link dibawah untuk memuat turun planner tersebut. Harap maklum dan terima kasih. 

Planner MRSMTGB 2019


:: KALENDAR PERANCANGAN 2019 MRSM TUN GHAFAR BABA ::   

~ Sila Klik Di Sini untuk mendapatkan Takwin 2019 maktab.


:: PANDUAN PENGGUNAAN PERALATAN ICT (TELEFON BIMBIT / IPAD / TABLET / KOMPUTER RIBA) UNTUK PELAJAR MRSM TUN GHAFAR BABA ::

Kepada pelajar MRSM Tun Ghafar Baba yang ingin membawa telefon bimbit / iPad / tablet / komputer riba ke maktab, anda WAJIB:

1)  Membaca Standard Operating Procedure (S.O.P) bagi penggunaan telefon bimbit /iPad/tablet/komputer riba di maktab.

2)   Mengisi Borang Pendaftaran Telefon Bimbit/IPad/Tablet/Komputer Riba.

3)   Mengisi dan menandatangani borang AKUJANJI.

4)  Menyerahkan borang pendaftaran dan borang Akujanji kepada ketua Warden untuk mendapatkan pelekat khas untuk ditampal bagi menandakan peralatan tersebut telah didaftarkan secara rasmi dan disahkan oleh pihak maktab.


:: MAKLUMAN UNTUK IBU BAPA / PENJAGA PELAJAR MAKTAB UNTUK TAHUN 2019 ::  
Untuk makluman ibu bapa / penjaga pelajar tingkatan 4 & 5 bagi tahun 2019, hanya nama yang didaftarkan sebagai PENJAGA di dalam sistem SAHAJA yang boleh mendaftar di portal maktab. Sekiranya BAPA adalah PENJAGA, Ibu pelajar tidak boleh mendaftar di dalam portal. Berikut dilampirkan manual untuk mendaftar dalam portal rasmi maktab sebagai rujukan dan panduan tuan/puan. Sekiranya No. Kad Pengenalan tuan/puan TIDAK WUJUD, bermakna anak tuan/puan masih belum mengemaskini maklumat No. Kad Pengenalan ibu bapa / penjaga masing-masing dan mohon anak tuan/puan untuk mengemaskini maklumat tersebut supaya tuan/puan boleh mendaftar di dalam portal ini. Jika anak tuan/puan telah mengemaskini maklumat ibu/bapa/penjaga dan masih lagi tidak boleh mendaftar di portal, email kan masalah tersebut kepada infomrsm_tgb@mara.gov.my :

Manual Mendaftar Portal Rasmi

Undian

Adakah anda berminat untuk menghantar anak belajar di MRSMTGB?

Ya
Tidak
Tidak pasti