Pengumuman

Makluman kepada pelajar tingkatan 5:

Perhatian kepada para pelajar Tingkatan 5 2017 MRSM Tun Ghafar Baba, jika ingin melihat keputusan peperiksaan bagi tahun sebelum ini, sila klik ke menu Change Term untuk menukar tahun / sesi persekolahan yang dikehendaki terlebih dahulu. 

MRSM Tun Ghafar Baba tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang masalah,  kerosakan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat dalam laman web ini.

Aktiviti Maktab

:: MAKLUMAN TENTANG KEPUTUSAN PEPERIKSAAN SEMESTER 2 2018 UNTUK PELAJAR TINGKATAN 4 MRSM TUN GHAFAR BABA ::   

Untuk makluman semua, pihak UPPM telah memuatnaik keputusan peperiksaan Semester 2 2018 untuk tingkatan 4. Pelajar boleh menyemak keputusan peperiksaan masing-masing di portal maktab. Harap maklum dan terima kasih. 


:: TAKWIM MRSM TUN GHAFAR BABA TERKINI ::   

Untuk makluman semua, terdapat beberapa perubahan pada takwim maktab. Sila klik link:- Takwim MRSM TGB 2018  yang terbaru dan terkini. Harap maklum dan terima kasih. 


:: TEMA UMUM KERTAS 3 SEJARAH ::

Untuk melihat atau memuat turun Tema Umum Kertas 3 SPMRSM 2018, anda diminta login portal ini dan klik bahagian Learning Management System. Pada bahagian Subject List, klik PSJ- Sejarah Form 5. Pada bahagian Struktur Subjek, klik Tema Umum Kertas 3 Sejarah. Klik pada pautan fail pdf tersebut dan Tema Umum Kertas 3 Sejarah akan dipaparkan.


:: PANDUAN PENGGUNAAN PERALATAN ICT (TELEFON BIMBIT / IPAD / TABLET / KOMPUTER RIBA) UNTUK PELAJAR MRSM TUN GHAFAR BABA ::

Kepada pelajar MRSM Tun Ghafar Baba yang ingin membawa telefon bimbit / iPad / tablet / komputer riba ke maktab, anda WAJIB:

1)  Membaca Standard Operating Procedure (S.O.P) bagi penggunaan telefon bimbit /iPad/tablet/komputer riba di maktab.

2)   Mengisi Borang Pendaftaran Telefon Bimbit/IPad/Tablet/Komputer Riba.

3)   Mengisi dan menandatangani borang AKUJANJI.

4)  Menyerahkan borang pendaftaran dan borang Akujanji kepada ketua Warden untuk mendapatkan pelekat khas untuk ditampal bagi menandakan peralatan tersebut telah didaftarkan secara rasmi dan disahkan oleh pihak maktab.


:: JADUAL PULANG BERMALAM UNTUK PELAJAR MRSM TUN GHAFAR BABA ::

Berikut adalah jadual pulang  bermalam untuk tahun 2018. Sila klik pada link di bawah untuk maklumat lanjut: 

~ Jadual Pulang Bermalam untuk tahun 2018 


:: MAKLUMAN UNTUK IBU/BAPA/PENJAGA PELAJAR MAKTAB UNTUK TAHUN 2018 ::  
Untuk makluman ibu/bapa/penjaga pelajar tingkatan 4 dan tingkatan 5 bagi tahun 2018, berikut dilampirkan manual untuk mendaftar dalam portal rasmi maktab sebagai rujukan dan panduan tuan/puan. Sekiranya No. Kad Pengenalan tuan/puan TIDAK WUJUD, bermakna anak tuan/puan masih belum mengemaskini maklumat No. Kad Pengenalan ibu/bapa/penjaga masing-masing dan sila minta anak tuan/puan untuk mengemaskini maklumat tersebut supaya tuan/puan boleh mendaftar di dalam portal ini. Jika anak tuan/puan telah mengemaskini maklumat ibu/bapa/penjaga dan masih lagi tidak boleh mendaftar di portal, email kan masalah tersebut kepada infomrsm_tgb@mara.gov.my :

Manual Mendaftar Portal Rasmi

Undian

Adakah anda berminat untuk menghantar anak belajar di MRSMTGB?

Ya
Tidak
Tidak pasti