Pengumuman

Makluman kepada pelajar tingkatan 5:

Perhatian kepada para pelajar Tingkatan 5 2017 MRSM Tun Ghafar Baba, jika ingin melihat keputusan peperiksaan bagi tahun sebelum ini, sila klik ke menu Change Term untuk menukar tahun / sesi persekolahan yang dikehendaki terlebih dahulu. 

MRSM Tun Ghafar Baba tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang masalah,  kerosakan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat dalam laman web ini.

Aktiviti Maktab

:: TAG NAMA KONVENSYEN KEPIMPINAN & HOMEROOM 2018 :: 


Mohon kerjasama setiap kontinjen mencetak sendiri tag nama bagi setiap peserta dan guru pengiring kontinjen masing-masing menggunakan templat yang disertakan. Tag nama ini wajib dipakai disepanjang program berlangsung bagi tujuan pengenalan diri dan keselamatan. Kerjasama semua diucapkan ribuan terima kasih.


Urusetia

Konvensyen Kepimpinan dan Homeroom 2018

Peringkat Zon selatan

MRSM Tun Ghafar Baba.


Berikut adalah link untuk memuat turun templat :

~ Tag Nama Konvensyen


:: MAKLUMAN PELANTIKAN PEMANGKU YDP MUAFAKAT :: 

Untuk makluman ibu/bapa/penjaga pelajar-pelajar MRSM Tun Ghafar Baba untuk tahun 2018, berikut adalah surat rasmi Makluman Pelantikan Pemangku YDP MUAFAKAT Cawangan MRSM Tun Ghafar Baba Sesi 2017 - 2019 untuk rujukan pihak tuan/puan. Sekian. Terima kasih. 

Surat makluman  


:: KEPUTUSAN PEPERIKSAAN SEMESTER 1 2018 TINGKATAN 4 DAN TINGKATAN 5  ::   

Pelajar boleh login menggunakan ID dan kata laluan masing-masing untuk melihat keputusan peperiksaan Semester 1 Tingkatan 4 dan Tingkatan 5. Keputusan ini adalah sementara dan sebarang perubahan adalah tertakluk kepada Unit Penilaian Peperiksaan Maktab (UPPM) MRSM Tun Ghafar Baba.


:: TEMA UMUM KERTAS 3 SEJARAH ::    

Untuk melihat atau memuat turun Tema Umum Kertas 3 SPMRSM 2018, anda diminta login portal ini dan klik bahagian Learning Management System. Pada bahagian Subject List, klik PSJ- Sejarah Form 5. Pada bahagian Struktur Subjek, klik Tema Umum Kertas 3 Sejarah. Klik pada pautan fail pdf tersebut dan Tema Umum Kertas 3 Sejarah akan dipaparkan.


:: PANDUAN PENGGUNAAN PERALATAN ICT (TELEFON BIMBIT / IPAD / TABLET / KOMPUTER RIBA) UNTUK PELAJAR MRSM TUN GHAFAR BABA ::

Kepada pelajar MRSM Tun Ghafar Baba yang ingin membawa telefon bimbit / iPad / tablet / komputer riba ke maktab, anda WAJIB:

1)  Membaca Standard Operating Procedure (S.O.P) bagi penggunaan telefon bimbit /iPad/tablet/komputer riba di maktab.

2)   Mengisi Borang Pendaftaran Telefon Bimbit/IPad/Tablet/Komputer Riba.

3)   Mengisi dan menandatangani borang AKUJANJI.

4)  Menyerahkan borang pendaftaran dan borang Akujanji kepada ketua Warden untuk mendapatkan pelekat khas untuk ditampal bagi menandakan peralatan tersebut telah didaftarkan secara rasmi dan disahkan oleh pihak maktab.


:: JADUAL PULANG BERMALAM UNTUK PELAJAR MRSM TUN GHAFAR BABA ::

Berikut adalah jadual pulang  bermalam untuk tahun 2018. Sila klik pada link di bawah untuk maklumat lanjut: 

~ Jadual Pulang Bermalam untuk tahun 2018 


 :: KALENDAR PERANCANGAN 2018 MRSM TUN GHAFAR BABA  ::

Untuk makluman ibu bapa/penjaga pelajar Tingkatan 5 dan bakal pelajar Tingkatan 4 2018, berikut adalah Kalendar Perancangan 2018 untuk MRSM Tun Ghafar Baba bagi tujuan rujukan pihak tuan / puan. Terima Kasih.

~ Takwim MRSM Tun Ghafar Baba 2018


:: MAKLUMAN UNTUK IBU/BAPA/PENJAGA PELAJAR MAKTAB UNTUK TAHUN 2018 ::  
Untuk makluman ibu/bapa/penjaga pelajar tingkatan 4 dan tingkatan 5 bagi tahun 2018, berikut dilampirkan manual untuk mendaftar dalam portal rasmi maktab sebagai rujukan dan panduan tuan/puan. Sekiranya No. Kad Pengenalan tuan/puan TIDAK WUJUD, bermakna anak tuan/puan masih belum mengemaskini maklumat No. Kad Pengenalan ibu/bapa/penjaga masing-masing dan sila minta anak tuan/puan untuk mengemaskini maklumat tersebut supaya tuan/puan boleh mendaftar di dalam portal ini. Jika anak tuan/puan telah mengemaskini maklumat ibu/bapa/penjaga dan masih lagi tidak boleh mendaftar di portal, email kan masalah tersebut kepada infomrsm_tgb@mara.gov.my :

Manual Mendaftar Portal Rasmi

Undian

Adakah anda berminat untuk menghantar anak belajar di MRSMTGB?

Ya
Tidak
Tidak pasti