Pengumuman

Makluman kepada pelajar tingkatan 5:

Perhatian kepada pelajar Tingkatan  5 2016 MRSM Tun Ghafar Baba, jika ingin melihat keputusan peperiksaan bagi tahun-tahun lepas, sila klik ke menu Change Term untuk menukar tahun/sesi persekolahan yang dikehendaki terlebih dahulu. 

MRSM Tun Ghafar Baba tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang masalah,  kerosakan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat dalam laman web ini.

Aktiviti Maktab

:: MAKLUMAN PEPERIKSAAN DAN PULANG BERCUTI SEMESTER 2 / 2016 ::  

Makluman kepada semua ibu bapa / penjaga pelajar Tingkatan 4 2016 MRSM Tun Ghafar Baba. Peperiksaan Semester 2 / 2016 akan bermula tidak lama lagi. Marilah kita sama-sama berdoa agar mereka semua diberi kesihatan yang baik bagi membolehkan mereka membuat persediaan yang sebaik mungkin. Tarikh peperiksaan adalah seperti tarikh berikut : 

PEPERIKSAAN BERMULA

PEPERIKSAAN TAMAT

TARIKH

9 NOV 2016

TARIKH

24 NOV 2016

HARI

RABU

HARI

KHAMIS

 

Ini juga bermaksud anak tuan/puan akan mula pulang bercuti semester 2  pada 24 November 2016  selepas jam 2.00 petang. Semua pelajar (Tingkatan 4) akan meninggalkan kawasan maktab sebelum jam 6.00 petang pada hari yang sama. MAKANAN MALAM TIDAK AKAN DISEDIAKAN. 


:: MAKLUMAN KEROSAKAN TALIAN TELEFON MRSM TUN GHAFAR BABA  ::  

Dimaklumkan talian telefon MRSM Tun Ghafar Baba mengalami kerosakan.

Buat sementara waktu, berikut adalah email yang boleh dihubungi :-

  • Mohd. Anuar Bin Mohamad Yusof (Pengetua) : manuar@mara.gov.my
  • Datin Molizah Alis bin Abdul Malek (TPHEA) : molizahalis@mara.gov.my
  • Ahmad Bin Sharif (TPHEP) : ahmad.shariff@mara.gov.my
  • Hasran bin Hashim (TPHEK) : hasran@mara.gov.my
  • Razali bin Nasir (PPTK) : razali.nasir@mara.gov.my

Sekian harap maklum. Terima kasih.

b/p Pengetua
MRSM Tun Ghafar Baba 


:: BAYARAN KELAS MINI ULUL ALBAB :: 

Untuk makluman semua Ibu/Bapa/Penjaga pelajar MRSM Tun Ghafar Baba 2016:
Bagi melancarkan kelas Mini Ulul Al-bab dimana pelajar wajib menghafaz surah Yasin, al-Mulk, as-Sajadah dan al-Insan, pihak MUAFAKAT MRSM Tun Ghafar Baba telah bersetuju untuk mewajibkan setiap ibu bapa pelajar tingkatan empat dan lima membuat bayaran sebanyak RM30.00. Bayaran ini bertujuan untuk membayar guru-guru agama yang mengajar al-Quran seramai 18 orang. Sebarang kekurangan bayaran akan ditampung oleh pihak Muafakat.
Berikut disertakan link untuk memuat turun borang jawapan bayaran untuk tindakan tuan/puan. Untuk makluman tuan/puan, sebarang pertanyaan berkenaan bayaran ini, pihak tuan/puan boleh diajukan kepada Bendahari MUAFAKAT, Pn. Rosni binti Mohamad (019-6284269) atau Ustaz Azizul bin Mustafa (017-6869465).

:: MAKLUMAN UNTUK IBU/BAPA/PENJAGA PELAJAR MAKTAB UNTUK TAHUN 2016 ::  

Untuk makluman ibu/bapa/penjaga pelajar tingkatan 4 dan tingkatan 5 bagi tahun 2016, berikut dilampirkan manual untuk mendaftar dalam portal rasmi maktab sebagai rujukan dan panduan tuan/puan. Sekiranya No. Kad Pengenalan tuan/puan TIDAK WUJUD, bermakna anak tuan/puan masih belum mengemaskini maklumat No. Kad Pengenalan ibu/bapa/penjaga masing-masing dan sila minta anak tuan/puan untuk mengemaskini maklumat tersebut supaya tuan/puan boleh mendaftar di dalam portal ini. Jika anak tuan/puan telah mengemaskini maklumat ibu/bapa/penjaga dan masih lagi tidak boleh mendaftar di portal, email kan masalah tersebut kepada webmaster@mrsmtgb.edu.my : 

Manual Mendaftar Portal Rasmi


Undian

Adakah wifi internet diperlukan di maktab

Sangat Bersetuju
Bersetuju
Tidak Pasti
Kurang Bersetuju
Tidak Bersetuju