Pengumuman

Makluman kepada pelajar tingkatan 5:

Perhatian kepada pelajar Tingkatan  5 2016 MRSM Tun Ghafar Baba, jika ingin melihat keputusan peperiksaan bagi tahun-tahun lepas, sila klik ke menu Change Term untuk menukar tahun/sesi persekolahan yang dikehendaki terlebih dahulu. 

MRSM Tun Ghafar Baba tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang masalah,  kerosakan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat dalam laman web ini.

Aktiviti Maktab

:: KONVENSYEN MRSM BITARA 2017 ::  

MRSM Tun Ghafar Baba telah dilantik menjadi tuan rumah Konvensyen MRSM Bitara 2017 anjuran Bahagian Pendidikan Menengah. Objektif utama program ini adalah bertujuan untuk memperkasakan program SEM di MRSM terutamanya di MRSM PKP.

 Tarikh     : 28, 29 & 30 April 2017 (Jumaat, Sabtu & Ahad) 

 Tempat   : MRSM Tun Ghafar Baba 

** Untuk makluman ibu/bapa/penjaga , 2 Mei 2017 adalah cuti peristiwa bersempena Konvensyen MRSM Bitara 2017.


:: NOTIS MESYUARAT AGUNG MUAFAKAT MRSM TUN GHAFAR BABA KALI KE-15 ::   

 Sukacita dimaklumkan bahawa Mesyuarat Agung tersebut akan diadakan berdasarkan ketetapan berikut :

Tarikh     : 28 April 2017 (Jumaat)
Masa       : 8.30 pagi
Tempat   : Dewan Bendahara MRSM Tun Ghafar Baba 
           
Aturcara :  Rujuk lampiran

Bersama-sama ini disertakan Borang Jawapan kehadiran/Usul-usul untuk dibentangkan dalam Mesyuarat Agung tersebut. Borang tersebut hendaklah dikembalikan kepada pihak kami sebelum atau pada 25 April 2017.

Borang Jawapan kehadiran / Usul-usul


:: PEMBELIAN IPAD SECARA TUNAI / ANSURAN 24 BULAN UNTUK PELAJAR MRSM TUN GHAFAR BABA ::  

Sila klik link dibawah untuk muat turun borang, isi borang dan poskan borang kepada Alam Sinergi seperti yang tercatat dalam borang pembelian ipad. Dokumen yang perlu disediakan ialah salinan kad pengenalan dan slip gaji.

1) Peraturan penggunaan Ipad di maktab
2) Carta alir proses pembelian Ipad
3) Spesifikasi Ipad
4) Borang pembelian Ipad
5) Borang pendaftaran ipad
6) Borang permohonan kad kredit


:: TAHNIAH ATAS KECEMERLANGAN SPM 2016 MRSM TUN GHAFAR BABA ::  

Tahniah kepada semua para pelajar MRSM Tun Ghafar Baba yang mendapat keputusan cemerlang di dalam SPM 2016. Semoga kecemerlangan ini akan berterusan untuk tahun seterusnya. 

~ Sekitar Majlis Penyerahan Slip Keputusan Peperiksaan SPM 2016


:: BAYARAN KELAS MINI ULUL ALBAB :: 

Untuk makluman semua Ibu/Bapa/Penjaga pelajar MRSM Tun Ghafar Baba :
Bagi melancarkan kelas Mini Ulul Al-bab dimana pelajar wajib menghafaz surah Yasin, al-Mulk, as-Sajadah dan al-Insan, pihak MUAFAKAT MRSM Tun Ghafar Baba telah bersetuju untuk mewajibkan setiap ibu bapa pelajar tingkatan empat dan lima membuat bayaran sebanyak RM30.00. Bayaran ini bertujuan untuk membayar guru-guru agama yang mengajar al-Quran seramai 18 orang. Sebarang kekurangan bayaran akan ditampung oleh pihak Muafakat.
Berikut disertakan link untuk memuat turun borang jawapan bayaran untuk tindakan tuan/puan. Untuk makluman tuan/puan, sebarang pertanyaan berkenaan bayaran ini, pihak tuan/puan boleh diajukan kepada Bendahari MUAFAKAT, Pn. Rosni binti Mohamad (019-6284269) atau Ustaz Azizul bin Mustafa (017-6869465).

:: MAKLUMAN UNTUK IBU/BAPA/PENJAGA PELAJAR MAKTAB UNTUK TAHUN 2017 ::  

Untuk makluman ibu/bapa/penjaga pelajar tingkatan 4 dan tingkatan 5 bagi tahun 2017, berikut dilampirkan manual untuk mendaftar dalam portal rasmi maktab sebagai rujukan dan panduan tuan/puan. Sekiranya No. Kad Pengenalan tuan/puan TIDAK WUJUD, bermakna anak tuan/puan masih belum mengemaskini maklumat No. Kad Pengenalan ibu/bapa/penjaga masing-masing dan sila minta anak tuan/puan untuk mengemaskini maklumat tersebut supaya tuan/puan boleh mendaftar di dalam portal ini. Jika anak tuan/puan telah mengemaskini maklumat ibu/bapa/penjaga dan masih lagi tidak boleh mendaftar di portal, email kan masalah tersebut kepada infomrsm_tgb@mara.gov.my :

Manual Mendaftar Portal Rasmi


Undian

Adakah wifi internet diperlukan di maktab

Sangat Bersetuju
Bersetuju
Tidak Pasti
Kurang Bersetuju
Tidak Bersetuju